Wedstrijdverslag

Competitie: D.C. Heerlen 2 - The Rabbits.....1 - 9

Het begin van de tweede ronde

Vanavond DC Heerlen 2. Aan het begin van het seizoen wonnen we al met 8-2, maar dat kwam doordat ze toen maar met z'n vieren waren.

De teamcaptain begon in de sportkantine. Hij gooit een 1010 score, maar voor de rest was het "desastreus". Uiteindelijk gooit hij dubbel 1. Wat kan uitgooien toch moeilijk zijn hè Spikey Mikey. De tweede leg ligt hij achter, maar dan blijkt toch dat hij de dubbel makkelijk kan raken: hij shot dubbel 18, en wint de eerste partij van de avond.

De reserve teamcaptain was als tweede. Hij neemt wat voorsprong en mist een 129 finish, omdat hij langs de bull gooit. Maar via 4-dubbel 2 gooit hij zich dan toch naar een 1-0 voorsprong. In de tweede leg gooit Rouven 100, maar daar laat hij ook weer hele slechte scores op volgen, zoals 11 meteen erachteraan. Ook hij komt bij dubbel 1 uit en shot deze: 2-0.

Tim (ik dus) mocht ook weer gooien, omdat Gina om een tot nog toe onbekende reden wilde dat ik gooide. Ik begin met 85, en gooi onder mijn gewenste niveau. Ik kom op dubbel 16, en shot deze met 3 pijltjes. De tweede leg begin ik met 60, en weer kom ik niet aan mijn niveau. Dan houd ik net als Rouven dubbel 1 over en shot deze vrij snel, waardoor ook ik mijn partij met 2-0 win. Het begint op de wedstrijd tegen de Braggelere te lijken, al die 2-0's.

Rick krijgt een iets betere tegenstander. Zij gooit dan ook een 100 score. Maar Rick is haar aan het einde te snel af en finisht via 6-dubbel 3. De tweede leg moet Rick weer een niet alledaagse dubbel raken, maar hij is toch sneller dan zijn tegenstandster en shot dubbel 7.

Silvia is de nummer 5. Silvia komt op 0-1 achter als haar tegenstandster dubbel 20 shot. In de tweede leg doet Silvia wat terug, ondanks een 100 score van haar tegenstandster, en shot dubbel 16: 1-1. In de beslissende leg is het weer de dubbel 1 die als laatste wordt geraakt. Helaas voor Silvia is het de tegenstander die de dubbel 1 raakt.

Hubert is de laatste die zijn single wedstrijd nog moet gooien. Hij doet in de eerste leg Rick na door 6-dubbel 3 te shotten. Hubert heeft ook heel veel pech op de dubbels: "neet te geluive", zoals ik het noem: een alles-tegen-het-ijzer-dag. Maar ook hij moet dubbel 1 raken, en doet dit ook: 2-0

Tussenstand: 5-1, één punt is zeker binnen.

De tactic wordt gegooid door Rick en Rouven. De potjes worden beide op een redelijk makkelijke manier gewonnen. Uiteindelijk is het altijd Rick die in de eerste en de tweede leg maar 1x 15 nodig heeft. Hij raakt ze in respectievelijk 3 en 2 darts.

De 501 wordt gespeeld door Michael en Gina. De eerste leg gooit Michael uit via dubbel 11. In de tweede leg gooit Gina uit via dubbel 7. Er was in de tweede leg wel nog een 100 score aan de kant van de tegenstander.

De 701 was voor Silvia en Hubert. De eerste leg wordt via dubbel 10 geshot. In de tweede leg regent het high-scores. Eerst een 100 score voor de tegenstander, en dan 2x een 100 score voor Silvia en Hubert. Deze wedstrijd wordt ook gewonnen, en het staat nu 8-1 voor ons.

De teamleg werd weer "op niveau" gegooid. Hele slechte scores wisselden elkaar af. Voorbeeldje: Rouven maakt van 120 --> (1-1-triple 1) --> 115. Dan mag ik gooien, en ik mis de laatste pijl op dubbel 20 (net onder het ijzer). Rick weet dubbel 10 niet uit te gooien, maar Silvia wel, haar 2e teamleg van het seizoen.

9-1 de eindstand in ons voordeel. We hebben ons weer wat zelfvertrouwen en punten gegeven. Volgende week is vrijdagstoernooi, de week daarna is vrij en de KNIENGSLOOK OPEN, maar op 1 december a.s. krijgen we Foreign Affair op bezoek. En dat wordt niet de makkelijkste wedstrijd kan ik alvast verklappen.

© Tim